درباره ما


مهدیه فرح آبادی هستم کارشناس ارشد روانشناسی و در حیطه نوجوانان فعالیت میکنم و امید دارم بتوانم با قطره ای از دریای بیکران دانش ، به دوستان عزیزم در این زمینه راهنمایی های لازم را ارائه دهم .

موضوعات

پیوند ها

آمارگیر

» مسائل جسمي دوران بلوغ ویژه دختران بخش دوم
موضوع : دانستنی های جنسی
مسائل جسمي دوران بلوغ ویژه دختران بخش دوم مسائل جسمي دوران بلوغ ویژه دختران بخش دوم

 

تامپون و نوار بهداشتي

پس از شروع قاعدگي شما نياز داريد که از وسيله‌اي براي جذب خون استفاده کنيد. براي اين منظور مي‌بايستي تامپون و يا نوار بهداشتي تهيه کنيد. براي انتخاب نوع نوار بهداشتي مي‌توانيد با پدر و مادر، معلمان بهداشت و يا خواهر بزرگتر خود مشورت کنيد. نوار بهداشتي در بسياري از داروخانه‌ها و سوپر مارکت‌ها قابل تهيه است.
تسکين علائم پيش از قاعدگي

نشانگان پيش از قاعدگي (PMS) بسياري از زنان را پيش از شروع قاعدگي مبتلا مي‌کند. علائم اين سندروم از جمله ممکن است شامل نوسان خلق، خستگي، بي‌خوابي، دل‌آشوبه و درد عضلاني باشد.

اين توصيه‌ها را براي تخفيف علائم سندروم پيش از قاعدگي در نظر داشته باشيد:

  • روزانه يک مولتي‌ويتامين حاوي اسيد فوليک، و مکمل کلسيم به همراه ويتامين D مصرف کنيد.
  • به مقدار کافي ورزش کنيد.
  • يک رژيم غذايي سالم شامل غلات سبوس‌دار، ميوه و سبزي، پيش و در حين پريودتان مصرف کنيد.
  • از نمک، قند، کافئين و سيگار به خصوص با علائم PMS پرهيز کنيد.
  • سعي کنيد که هشت ساعت در شب بخوابيد.
  • با صحبت کردن با دوستان‌تان، ورزش کردن و نوشتن يادداشت‌هاي روزانه استرس را تخفيف دهيد.
  • از مسکن‌هاي معمول براي تخفيف درد بدن، عضلات، سردرد و چنگه‌هاي شکمي دردناک استفاده کنيد .

 

اختلال قاعدگي در نوجوانان

آخرين مرحله بلوغ در دختران، قاعدگي است که در اين مرحله هورمون‌هايي از هيپوفيز (يکي از غدد موجود در مغز)‌ ترشح مي‌‌شود که تخمدان‌ها را وادار به ساخت هورمون‌هاي زنانه مي‌کند که اين هورمون‌ها استروژن و پروژسترون ناميده مي‌شوند و اثرات زيادي در بدن دختران داشته و رشد جسمي و بالغ شدن آنها را سبب مي‌شود.

بهترين راه‌حل بهبود و ادامه تنظيم قاعدگي را توجه به رژيم غذايي مناسب ذکر کرده و مي‌افزايد: در اين دوران مصرف مواد قندي با شيريني بالا و چربي‌ها، بسيار مضر هستند.

دختران در اين زمان بايد تا جايي که ممکن است از خوردن غذاهاي حاضري (فست‌فودها)‌ و موادي که حاوي مواد افزاينده‌اند خودداري کنند چرا که تمامي اين مواد باعث تغييرات هورموني در بدن مي‌شود که باعث به هم خوردن سيستم تعادل هورموني و در نتيجه کمبود يا اختلال در عملکرد مناسب تخمدان مي‌شود و از آنجا که تمامي رشد اعضاي بدن، بخصوص قد، سينه‌ها و شکل‌گيري اندام  در اين برهه اتفاق مي‌افتد، با عدم کنترل مناسب، چاقي‌هاي موضعي هنگام بلوغ و پايدار ماندن تغييرات بدني، عارض مي‌شود که به رژيم غذايي مقاوم مي‌شوند.

همچنين مصرف بيش از حد مواد چربي (سوسيس، کالباس، سس‌ها و چاشني‌هاي مصنوعي)‌ از دلايل رشد بيشتر موهاي زائد است .

اختلال در نظم قاعدگي

تحقيقات نشان داده يکي از مسائل مهمي که در زمان بلوغ براي دختران جوان مشکل‌ساز مي‌شود، اختلال در نظم قاعدگي (پريود)‌ دختران است و از آنجا که هنوز محور مغز  تخمدان تکامل پيدا نکرده است ممکن است فرد تا چندين ماه دچار ديرکرد پريود شود  يا به صورت نامنظم و به صورت لکه‌بيني دچار خونريزي شود. بهترين راهکار «حفظ آرامش» است . در اين سن تغييرات هيجاني همراه بحران‌هاي روحي مي‌تواند مسائل را تشديد کند.

گاهي از سوي برخي پزشکان به  دختران جوان، قرص‌هاي ضدبارداري تجويز مي‌شود که بايد گفت مصرف اين قرص‌ها نه تنها کمکي به وضعيت فرد نخواهد کرد بلکه براي وي پريودي مصنوعي و کوتاه مدتي را  به همراه خواهد داشت که طي آن هورمون اضافه‌اي نيز به بدن تحميل مي‌شود.

مصرف قرص‌هاي ضدبارداري را در صورت صلاحديد پزشک، فقط در مواقع خونريزي‌هاي زياد و ظهور کيست‌هاي تخمداني توصيه مي‌کند.

همچنين بهتر است 1 تا 2 سال پس از شروع پريود فرصت تنظيم سيکل‌هاي قاعدگي به بدن داده شود و در اين دوران فرد با مصرف رژيم‌هاي غذايي مناسب، ورزش آهسته و پيوسته (يوگا  و مديتيشن)‌ و جلوگيري از افزايش وزن و رژيم‌هاي غذايي توخالي، کاهش وزن و تناسب اندام را در کارهاي خود بگنجاند.

اختلالات انعقادي

برخي اوقات اختلالات انعقادي در خانواده‌‌ها به صورت نهفته وجود دارد که با شروع پريود در دختران جوان، خود را نشان مي‌دهند به همين دليل پريودهاي طولاني مدتي که در سونوگرافي، دليل خاصي نيز ندارند (کيست تخمدان)‌، حتما بايد اختلالات انعقادي بررسي و جهت درمان کم‌خوني اقدام شود. درد پريود امري اجتناب‌ناپذير است و سيکل‌هايي که همواره همراه با تخمک‌گذاري صورت مي‌گيرند خواه ناخواه درجاتي از اين درد شکم را در زمان پريود (قاعدگي)‌ دارد.

يکي از دلايل تشديد درد قاعدگي مي‌تواند به دليل چرخ محور رحم به صورت آناتوميک باشد، يعني از آنجا که رحم در حالت عادي به سمت جلو خم است، اين حالت در برخي بيش از حد معمول است، به همين دليل زاويه و گردن رحم مقداري بسته شده و خروج خون با اشکال مواجه مي‌شود.

بنابراين دردهاي پريود به دليل افزايش انقباضات رحمي، براي تسهيل خروج خون بيشتر است که طبق نظر پزشک، چگونگي مراحل استراحت در اين ايام به فرد توصيه مي‌شود.

همچنين گرم کردن موضعي و استفاده از مسکن‌هايي که مقدار درد و خونريزي را به ميزان قابل توجهي مي‌کاهند از راه‌هاي بهبود است. گفته مي‌شود داروهاي ضدالتهابي غيراستروئيدي همچون ديکلوفناک، ايندومتاسين و ايبوپروفن مي‌توانند در کاهش اين عوارض موثر باشند.

 

مسائل جسمي دوران بلوغ ويژه دختران بخش اول